recepten en hot tips

voor gebruik van de Happy Hatter hot sauzen in de dagelijkse keuken


Happy Hatter smoked

Toast gerookte zalm

Maak vers geroosterd (spelt)brood. Leg er een paar sneetjes Atlantische zalm van goede kwaliteit op. Bedruppel met Happy Hatter smoked naar smaak, en smeer gelijkmatig uit over de zalm. De gerookte smaak van de saus en van de zalm gaat perfect samen. Garneer met gesnipperde ui en bieslook of dille. eventueel wat kruidige roomkaas toevoegen. Smakelijk !
IMG_6105@0.5x

Veggie burger met pit

Veggie burgers zijn een gezond en diervriendelijk alternatief voor vlees, maar geef toe : ze smaken niet echt zoals een hamburger. Gelukkig is er de Happy Hatter smoked sauce : met zijn rokerig aroma en bloemenhoning lijkt het wel of je gemarineerde ribbetjes recht van de BBQ aan het eten bent, met nog wat extra kick van de Ghost peppers er bij. Let wel : de smoked saus zelf is Veggie, maar niet Vegan (er zit namelijk honing in).
Met dank aan Bart Fonteyne voor de fotoveggieburger

Hete ijs coupe

Pikante ijscrème hoor ik u zeggen ? Jawel, hot saus en ijs gaan verbazend goed samen, en de Happy Hatter smoked - met zijn bosvruchten, honing, porto en dadels - is een echte topper voor hete desserten.
Neem goed vanille ijs en overgiet met Happy Hatter smoked naar smaak. Het vanille ijs gaat de hot saus deels "blussen" dus je mag genoeg gebruiken (ongeveer zoals chocolade saus bij een Dame Blanche). Garneer met verse frambozen (of bosvruchten naar keuze) en een paar blaadjes munt : bingo ! IMG_5286@0.5x

Lucifer's Scampi's

Een receptje van Rudy de Vos (een variant op de scampi diabolique)
Benodigdheden voor 2 personen.
1 eetlepel fish sauce. Let op dit spul is zout.
2 puntpaprika’s.
4 gepelde tomaten.
Happy hatter hot sauce naar eigen heetheid, elke variant kan.
300 gram ongepelde scampi’s.
200 gram pasta, ik gebruik meestal penne rigate.
Tomaten ketchup.
1 chalot, 1 teen look, eventueel wat bieslook of peterselie om af te werken.
1 soeplepel pesto.
Olijfolie.

Bereidwijze
Bak de droge scampi’s in de olijfolie, niet te lang of het is rubber. Haal ze uit de pan en leg aan de kant. Gooi de sjalot en de look in de pan, bak tot “golden brown”, kieper de tomaten en de paprika’s in, laat wat sudderen, deglaceer met de vissaus en de hot sauce, voeg de pesto toe en ketchup tot gewenste dikte en hoeveelheid van de saus.
Voegde de scampi’s er terug bij en serveer over de pasta zoals op de foto, a la facon du chef…
Scampi van Rudy

Deze website maakt gebruik van beveiligde SSL-encryptie om uw gegevens maximaal te beschermen. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt zullen nooit gedeeld worden met derden.